Partizan poražen u Barseloni, ostaje borba za 10. mjesto

Košarkaši Partizana nisu uspjeli da iznenade Barselonu u utakmici 29. kola Evrolige.

Crno-bijeli su poraženi u "Blaugrani" rezultatom 94:76 (29:24, 22:24, 23:20, 20:8).

Tim Željka Obradovića je ostao na 13 pobjeda, a sada ima 16 poraza, koliko i Valensija na deobi desetog mjesta, posljednjeg koje vodi u doigravanje. Barselona je zabilježila 20. pobjedu i ostala na drugoj poziciji.

Naredne nedjelje je duplo kolo u Evroligi. Partizan u utorak dočekuje Baskoniju, a zatim dva dana kasnije i Real.

Avramović je bio najefikasnijji sa 27 poena. Ledej je postigao 16 i njih dvojica su jedini bili dvocifreni u timu Partizana.

Kod domaćina Laprovitola je postigao 17 poena, Ernangomez 15, Jokubaitis 13, a Parker 12.

Partizanu se ponovila situacija da mentalno pada u finišu meča. Crno-beli su u 31. minutu imali četiri poena minusa (74:70), a zatim potpuno stali i skoro pet minuta bili bez koša. Barselona je to iskoristila i napravila krucijalnu prednost.

Domaći tim je u nekoliko navrata tokom meča pravio serije, Partizan se vraćao, ali nije uspio to da uradi u posljednjem delu igre.

Crno-bijelima su bili nedovoljni Avramović i Ledej, koji su uspevali da vrate crno-bijele u igru u drugoj i trećoj četvrtini, ali se niko od ostalih igrača nije priključio.

Barselona je imala sjajan procenat šuta, pogodila 12 trojki iz 24 pokušaja, dok je za dva šutirala sjajnih 75.8 odsto (25/33). Partizan je imao 52.5 odsto za dva (21/40) i 33.3 odsto za 3 (6/18).

Barselona je imala čak 26 asistencija, a Partizan samo 12.

Partizan je dobro počeo i predvođen Avramovićem poveo je 6:0 i 16:9. Domaći su poslije toga pojačali i preko Jokubaitisa, Džabarija Parkera preokrenuli na 19:18. Do kraja deonice Barselona je stekla pet razlike, 29:24.

Poenima Ernangomesa Barselona je otišla na 32:24, a posle troje Aleksa Abrinesa i sa 37:28. Na drugoj strani Avramović i Danilo Anđušić pogodili su trojke i smanjili na tri poena zaostatka.

Košem Nanelija i poenima sa linije za slobodna bacanja Alena Smailagića Partizan je izjednačio na 38:38, ali su crno-bijeli poslije toga popustili u odbrani i Barselona je otišla na 44:40.

Svojom trećom trojkom Avramović je smanjio zaostatak, Laprovitola je posle toga vratio trojku, a ubrzo je Barselona povela šest razlike (51:45). Naneli je zatim pogodio trojku i crno-bijeli su na poluvrijeme otišli sa tri poena zaostatka.

Barselona je dobro počela, pogađali su Kalinić i Parker, a posle trojke Rubija povela je 67:52. Posle toga šest uzastopnih poena postigao je Ledej, seriju je prekinuo Jan Veseli, a poslije troje Laprovitole domaći su otišli na 12 razlike.

Trojku je vratio Avramović, a njegova ekipa je uspjela da smanji na šest razlike 68:74, na kraju treće četvrtine.

Partizan je posljednju dionicu počeo košem Ledeja, poslije toga četiri poena vezao je Ernangomes, a zatim je trojku pobijedio Abrines za 81:70. Partizan se mučio u napadu dugo je bio bez poena, što je kaznio Laprovitola novom trojkom.

Avramović je pogodio dva bacanja na četiri i po minuta prije kraja utakmice, što je bio tek četvrti poen Partizana u dionici. Crno-bijeli su gubili lopte, Barselona je to kažnjavala i na kraju je ostvarila ubjedljivu pobjedu.

(NN)

Povezani članci:


O portalu

Teslić danas - Vaš internet portal!

Najposjećeniji internet portal u Tesliću. Šesnaest godina sa Vama. Hvala na povjerenju!

Kontakt e-mail: teslicdanas@gmail.com