Brejk Denvera u Los Anđelesu: Nagetsi korak do druge runde plej-ofa

LOS ANĐELES - Košarkaši Denver nagetsa pobijedili su u Los Anđelesu Lejkerse 112:105 u trećem meču prve runde plej-ofa NBA lige.

Nikoli Jokiću je po ko zna koji put u karijeri jedna asistencija falila da upiše tripl-dabl, piše RTS.

Denver nagetsi vode 3:0 u seriji protiv Lejkersa i na pobjedu su daleko od druge runde plej-ofa. Ekipa Darvina Hama ponovo je prokockala dvocifrenu prednost.

Na svom parketu, Lejkersi su vodili konstantno tokom prvog poluvremena, imali su 12 poena prednosti, a onda su po receptu iz prva dva meča to i prokockali.

Dvije ekipe su bile više nego izjednačene po svim statističkim kategorijama, ali su po domaćina bili kobni promašaji otvorenih trojki i izostanak D'Andžela Rasela.

Eron Gordon bio je najefikasniji u redovima Denvera sa 29 poena uz 15 skokova, Jokić je bio na ivici tripl-dabla sa 24 poena uz 15 skokova i devet asistencija.

Džamal Mari i Majkl Porter ubacili su 22, odnosno 20 poena što znači da su četiri košarkaša iz startne petorke Nagetsa kombinovano postigli 95 poena.

U ekipi Lejkersa, Entoni Dejvis postigao je 33 poena uz 15 skokova, Lebron Džejms je bio drugi najefikasniji sa 26 poena, dok je zavidan poenterski učinak imao i Ostin Rivs sa 22.

Tragičar Lejkersa u ovom, kao i u prvom meču bio je pomenuti Rasel koji se za 24 minuta nije upisao u poene, šutirajući nula od sedam iz igre.

Nijedna ekipa se nikada nije vratila posle 3:0, ali ako neko zna kako je vratiti se poslije zaostatka to je Lebron Džejms koji je 2016. godine u finalu osvojio titulu sa Klivlendom pošto su zaostajali 3:1.

Ono što dodatno ne ide ekipi iz Los Anđelesa na ruku je to što je protiv Denvera nanizala 11 poraza u nizu, a poslednji trijumf bio je u decembru 2022. godine.

Lejkersi su i prošle sezone u plej-ofu od Nagetsa seriju izgubili 4:0.

(GS)

Pesnicom udario navijača: NBA pokreće istragu protiv Jokićevog brata

NBA liga pokreće istragu protiv brata Nikole Jokića zbog sukoba sa navijačem.

Nikola Jokić sa Denverom želi da odbrani NBA titulu, vodi sa 2:0 protiv Lejkersa u plej-of seriji. Dok on na terenu dominira, njegova braća na tribinama prave haos. Strahinja Jokić je udario navijača pesnicom na tribinama i taj snimak brzo je postao viralan na društvenim mrežama.

Nije se dugo čekala reakcija, pošto je NBA liga navodno već pokrenula istragu. "NBA istražuje sukob između Strahinje Jokića i navijača koji se dogodio na drugoj utakmici serije Nagetsa i Lejkersa", napisao je Majkl Babkok, izvršni producent portala "TMZ". Još uvijek nema informacija u vezi potencijalne kazne i kakve opcije u tom slučaju.

Do haosa je došlo u Koloradu i na snimku se vidi momenat kada Strahinja i Nemanja Jokić prvo ulaze u verbalni sukob sa jednim čovjekom, zatim ga Strahinja udara pesnicom u glavu, kao i da je Nikolina supruga Natalija sa ćerkom pritrčala da smiri situaciju. Navijač je poslije toga samo odšetao i napustio dvoranu, pojavile su se spekulacije da je u pitanju fan tima iz Los Anđelesa, ali nema potvrde još uvijek. Pogledajte i šta se dogodilo:

Klip incidenta proširio se na društvenim mrežama, pa tako pojedinci traže da se Jokićevoj braći zabrani ulazak u dvoranu. U NBA ligi očigledno ne žele da čekaju, istraga je navodno već pokrenuta. Naredna dva meča u ovoj seriji igraju se u Los Anđelesu i ako Denver ne dobije oba meča u Kaliforniji peti duel igraće se opet u istoj dvorani.

(GS)

ABA: Igokea bez majstorice, Partizan u polufinalu

LAKTAŠI - Košarkaši Igokee nisu uspjeli da izbore majstoricu četvrtfinala plej-ofa ABA lige nakon što su poraženi na svom terenu od Partizana rezultatom 101:80.

Tako su "crno-bijeli" sa dvije pobjede izborili polufinale regionalnog takmičenja gdje ih očekuje Budućnost.

Ekipa iz Aleksandrovca pružila je dobar otpor aktuelnom šampionu ABA lige, bila je lišena pomoći povrijeđenih Dragana Milosavljevića, Nikole Marića, Ognjena Radošića kao i Marka Jošila koji se povrijedio dan prije meča, a uz to Sava Lešić nema pravo nastupa.

Obzirom da su bili desetkovani teško je bilo očekivati da mogu nešto više od časnog poraza. 

Sa 10:0 Partizan je otvorio utakmicu što je primoralo trenera domaćih Vladimira Jovanovića da zatraži tajm-aut u trećem minutu meča, dok je domaći tim prve poene upisao sa linije za slobodna bacanja preko Džekija Karmajkla u četvrtom minutu. 

Nakon tri vezane trojke i dvije dvojke rezultat je glasio 24:6, u sedmom minutu. Ipak, Igokea se nije predavala i prišla je na dva poena zaostatka (28:30) u 15. minutu. Domaćin je dobro igrao u tom dijelu igre, ali je na veliki odmor otišao sa minusom od 11 poena (38:49). 

Drugo poluvrijeme donijelo je dobru igru beogradskog tima koji je uspostavio kontrolu nad igrom i rezultatom te nije dozvolio domaćinu da mu ponovo zaprijeti. 

Partizan je imao dobru podršku svojih navijača koji ipak nisu ispunili dvoranu do posljednjeg mjesta kao što je bilo očekivano, a najefikasniji u njegovim redovima bio je Zek Ledej sa 20 poena, a  Mateuš Ponitka je ubacio 16.

Kod Igokee briljirao je Goran Filipović sa 28 poena dok ga je pratio Kosta Kondić sa 24.

(GS)

Težak poraz Zvezde u Istanbulu srušio snove Partizanu; Teodosić isključen (VIDEO)

Košarkaši Crvene zvezde ubjedljivo su poraženi u posljednjem, 34. kolu Evrolige, na gostovanju Efesu u Istanbulu rezultatom 100:55, a taj ishod nije išao na ruku Partizanu kome je bio neophodan trijumf vječitog rivala kako bi se plasirao u doigravanje za nastavak takmičenja.

Efes je upisao 17. pobjedu u sezoni, nedostižnu za Partizan koji će u petak igrati za oproštaj od Evrolige jer pred taj duel sa Valensijom zaostaje dva trijumfa za turskim timom koji je potpuno nadigrao Zvezdu.

Obje ekipe su konfuzno ušle u utakmicu, Efes je prvi stekao nešto osetniju prednost, zahvaljujući izgubljenim loptama Zvezde koja ih je za prvih deset minuta imala čak osam, ali nije imala veliki zaostatak – svega četiri poena na kraju prve dionice (15:11).

U nastavku su obje ekipe zaigrale angažovanije, Zvezda je za novih deset minuta izgubila "samo" šest lopti, ali je primila deset poena više pa je na poluvremenu imala zaostatak od 45:31.

Briljantan u timu Efesa bio je Ilajdža Brajant koji je za osam minuta ubacio čak 19 poena, a jedini vrijedan pomena u ekipi Zvezde, Luka Mitrović, imao je deset uz pet skokova.

Efes je poslije odmora nastavio da podiže prednost, imao je čak i 21 poen viška poslije tri minuta igre, kakav-takav otpor je pružao Nedović, ali kao da su svi akteri samo čekali da se meč završi.

Ipak, drama je viđena u finišu treće dionice, nerve je izgubio Miloš Teodosić, poslije poteza igrača Efesa Tompsona, dobio je najprije tehničku grešku, a potom je jurio sudije po terenu i dodijeljeno mu je isključenje.

U četvrtom minutu posljednje dionice umalo su se potukli Bolomboj i DŽouns, pošto je prethodno igrač Efesa bacio na parket kapitena Zvezde Lazića i to je dalo dodatni impuls domaćima da nastave da podižu razliku serijom od 16:0.

Najefikasniji u pobjedničkom timu bio je Brajant sa 26 poena, a u ekipi Zvezde Mitrović, Nedović i Gedraitis su upisali po 11.

Na kraju, ubjedljiv poraz za Crvenu zvezdu u posljdnjem ovogodišnjem učešću u Evroligi kojim se neće ponositi jer ostaje na 16. poziciji sa svega 11 pobjeda na 34 utakmice.

(RTRS)

Fenerbahče izdao Partizan, Efes dobio "istanbulski rat", Zvezda poslednja nada crno-belima

Košarkaši Anadolu Efesa pobedili su Fenerbahče u utakmici 33. kola Evrolige rezultatom 82:80

Ovaj rezultat nikako ne ogovara košarkašima Partizana koji sada moraju da se uzdaju u neke druge varijante kako bi obezbedili plasman u plej-in. 

Partizan sada mora da slavi na meču poslednjeg kola protiv Valensije i da se nada pobedi Crvene zvezde protiv Anadolu Efesa kako bi obezbedio prolaz u plej-in. 

Efes je do ove veoma bitne pobede predvodio sjajni Vil Klajburn koji je ubacio 21 poen, Šejn Larkin je utakmicu završio sa 15 poena, dok je Buboa upisao deset poena. 

Kod Fenerbahčea Skoti Vilbekin je imao 17 poena, a srpski košarkaš Marko Gudurić je utakmicu završio sa 15 poena. 

Od starta meča smo gledali jednu veoma tvrdu i neizvesnu utakmicu. Bolje su počeli gosti koji su u prvoj četvrtini imali prednost od osam poena prednosti 13:8, ali se Fener vratio i spustio vođstvo gostiju na tri poena minusa 13:16.

Nastavio je Fener u istom ritmu u drugoj periodu i došao do preokreta, gde je brzo stekao prednost od šest poena prednosti. Efes se nije predavao i nije dozvolio domaćima da se još više odlepe, pa je najviše preko Vilbekina držao minimalnu prednost, a posle prvog poluvremena na semaforu je stajalo 36:32.

U drugom poluvremenu je Fenerbahče stekao najveću prednost od sedam poena prednosti, ali se onda Efes probudio i momentalno spustio prednost na svega tri poena prednosti . A do kraja ovog perioda su u nekoliko navrata došli do vođstva, međutim Fener je taj koji je posle 30 minuta košarke vodio 52:51.

Poslednja četvrtina nam je donela pravu dramu, u kojoj je uglavnom vodio Efes. Iks faktor za goste je bio Oturu koji je sjajno koristio dodavanja posle pik en rola. Svoje trojke su pogađali Vilbekin, Larkin i Buboa, čija ja trojka u poslednjem minutu kada je Fener prišao na svega dva poena minusa donela trijumf ekipi Anadolu Efesa.

Standings provided by Sofascore

(B92)


O portalu

Teslić danas - Vaš internet portal!

Najposjećeniji internet portal u Tesliću. Šesnaest godina sa Vama. Hvala na povjerenju!

Kontakt e-mail: teslicdanas@gmail.com